Bijna geen één stamppot vind ik lekker behalve andijviestamppot. Ik dacht ook altijd dat, dat de manier was om andijvie te eten. Tot ik dit recept geprobeerd had, het kan dus ook rauw.
Zelf doe ik er pijnboompitten bij.
Ja Italianen weten waar ze het over hebben.
Volgens het recept “moet” het met rode pesto. Mijn eigen voorkeur is toch echt de groene dan is de smaak veel krachtiger.
Heerlijk met een stuk vlees.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- peterselie
- 1 eetlepel pesto
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel citroensap
- 100 gram vleestomaten
- 300 gram andijvie
Wat moet je doen:
Was de peterselie en knip de blaadjes klein. Klop de peterselie door de pesto en maak er met 1 eetlepel water, de olie, het citroensap en wat peper een dressing van.
Was de tomaat, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Was de andijvie en snijd de groente in smalle repen. Meng de tomaat en de dressing door de andijvie.