Zoals beloofd in www.joele.nl/2011/12/22/stoofpotjeui/ en om het thema groen en vegetarische aan te houden schrijf ik het recept voor de doperwtenpuree. Deze is echt super eenvoudig maar ook super lekker.
Het is heerlijk met spek of met zalm of ander zout vlees.
Doordat je de knoflook kookt verander de smaak, de knoflook wordt een beetje zoetig. Heel apart.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
- teentje knoflook
- 1 pak doperwten 450 gr (ingevroren)
- zure room (bakje)
- munt (klein bosje)
- water
Wat moet je doen:
Doe een grote hoeveelheid koud water in een pan. Doe er het teentje knoflook bij met schil en al. Zet het vuur aan het laat het gaan koken.
Haal zodra het water kookt de knoflook eruit, deze schiet dan bijna al uit z’n velletje.
Doe in het kokende water de doperwten. Zorg dat deze gaan koken en laat ze 2 of 5 min koken.
Giet de erwten af en stop ze in de keukenmachine, samen met de knoflook (dus zonder schil), zure room en munt. De keukenmachine laten draaien tot het een puree is en eet smakelijk.
Ik heb dit recept op tv gezien, dus de exacte hoeveelheden weet ik niet meer maar ik doe het zo. Op tv gemaakt door Nigella Lawson.