Makkelijk en snel koken daar hield ik al van, nu als jonge ouder helemaal.
Van een vriendin heb ik het boek opperdepop gekregen en bakjes om in te vriezen (heel handig).
Eigenlijk zijn bijna alle baby hapjes makkelijk; je kookt groente in water of zelfgemaakte bouillon en dan pureren maar. Daar ga ik niet over schrijven.
Ik vind het handig om makkelijke recepten te delen waarbij je groente voor de kleine kan gebruiken. Deze keer broccoli (of bloemkool kan natuurlijk ook prima)
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
- 4 a 5 aardappelen
- Ovenschaal
- 2 of 4 worsten
- Broccoli (vers of diepvries).
- 2 uien
- 3 knoflooktenen
- Rozemarijn
Wat moet je doen:
- Water opzetten voor aardappelen en de broccoli (of bloemkool).
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Met een vork prik je 3 keer gaatjes in de worst. Daarna bak je de worst heel even op in een pan met een beetje olijfolie.
- Daarna giet je een beetje olijfolie in de ovenschaal.
- Zodra het water kookt, kook je de aardappelen even een paar minuten en ook de broccoli heel kort.
- Snij de ui in 4 delen en leg deze in de ovenschaal. Leg met schil en al de knoflook ook in de ovenschaal.
- Als de worst bruin is kan deze er ook in(zonder de olijfolie van de pan) de ovenschaal.
- Daarna kunnen ook de groente en de aardappelen in de ovenschaal.
- Strooi daarna de verse rozemarijn over alles heen en leg de ovenschaal in de oven. Het gerecht moet ongeveer 27 min in de oven.
Eet smakelijk