Dit recept heb ik uit “feestelijke maaltijden” van een kookkook van de Ikea. Op het plaatje in het boek en in het recept stond dat het leuk is om de hem te serveren in een uitgeholde pompoen dat moest ik dus uitproberen.
Neem daar wel de tijd voor een pompoen uithollen is wel even een werkje. Het is een beetje logische maar, je moet de hoeveelheden aanpassen aan de grootte van de pompoen.
Het is een voorgerecht maar na 2 pompoenen (kommen) zat ik echt vol.
Wat heb je nodig voor 4 personen (ik zeg 2):
- 1 ui
- 250 g pompoen
- 30 g boter (ik heb sesam olie gebruikt)
- 1 rode peper
- 1 eetlepel hot kerriepoeder
- 1 l kippenbouillon (van tabletten)
- 4 eetlepels stijf geslagen slagroom
- 1 eetlepel gehakte bieslook
Wat moet je doen:
Maak de ui schoon en snipper hem in stukjes. Hol de pompoen uit op 1 a 2 cm van de rand en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Smelt de boter in een ruime pan en fruit daarin de uit 1 minuut. Voeg de pompoenblokjes toe en bak dit al omscheppend 2 minuten.
Was de rode peper en snijd hem in ringetjes. Voeg de kerrie en ringetjes rode peper toe en bak nog 1 minuut. Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de pompoen zacht en gaar worden in 15 a 20 minuten.
Pureer de soep in een blender, keukenmachine of met een staafmixer.
Schep de soep in de uitgeholde pompoen of in een kom. Garneer met een eetlepel geslagen room en wat bieslook.