Op vakantie de vriendin (tijdschrift) mee, ja dat is zo makkelijk leesvoer ik hoop niemand te beledigingen maar een beetje voor de simpele vrouw. Stonden wel een aantal leuke dingen in o.a. het volgende recept. Wat ik na de vakantie meteen heb gemaakt en ik moet toegeven het was LEKKER… en binnen 25 min klaar.
ps. Let op de witte gedeelte van de groene van de groente te scheiden.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 180 gram mie
- 2 el wokolie
- 500 gr grote garnalen
- 1 rode chilipeper zonder zaadjes, fijngehakt
- 2 bosuitjes wit en groen daarvan fijn gesneden
- 500 gr paksoi het wit dun gesneden en de groene bladeren in sliertjes gesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tl Thaise rode currypasta (ik heb een flinke gedaan)
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl gemalen koriander
- 800 ml kippenbouillon
- 3/4 el sojasaus
- 1 el limoensap
- 100 ml kokosmelk
- verse koriander (om te serveren)
Wat moet je doen:
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel daarna af met koud water en verdeel over 4 kommen. Maak de wok goed heet en verhit 1 el van de olie. Bak de garnalen met de rode chilipeper in 3 minuten, schep ze uit de wok en zet apart.
Verhit nog 1 el olie en bak het wit van de bosuitjes, het wit van de paksoi en de knoflook in 3 minuten zacht. Roer de currypasta, gemalen komijn en gemalen koriander snel door de groenten en knoflook. Voeg bouillon, sojasaus, limoensap en de kokosmelk toe. Roer alles goed en laat 5 minuten koken.
Voeg de chiligarnalen en het groen van de paksoi toe. Laat nog 2 minuten koken.
Verdeel de soep en de garnalen over de kommen mie en garneer elke kom met een beetje groen van de bosui en wat koriander.