Wortelsoep

Een voorgerecht met een buitenlands accent.
Ik moest voor een grote groep een pan soep maken. Dit is echt een aanrader, het vult goed je hebt veel en het is lekker.

Je hebt een grote pan en staafmixer nodig.

 

Wat heb je nodig voor veel (hahaha) personen:

  • 4 uien
  • 2 el milde currypasta
  • 6 tenen knoflook (ja echt)
  • 1,5 l bouillon
  • 1,5 kg winterwortel in grove stukken
  • 400 ml kokosmelk
  • half bosje koriander gehakt

Wat moet je doen:
Fruit de uiten en de knoflook in de olijfolie (5 el). Als ze een beetje gelig worden, roer je de currypasta erdoor. Blijven roeren.
Dan blussen met een half l bouillon. Voeg de wortels en de rest van de bouillon toe. laat het geheel zachtjes koken met de deksel op de pan tot de wortel zacht is.
Dan pureren met een staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Vlak voor het opdienen de kokosmelk erdoor roeren. Verdeel de soep en garneer met de koriander.

Recept komt uit Soepkalender (2 juli Mama’s oranje soep)

Zelf soep maken met je eigen soepkalender? Klik hier

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: